Skip to main content

Winkelwagen

Close Cart

Cursussen die het verschil maken binnen de zorg! We gaan van start als kennisinstituut voor de zorg en publieke belangen. Wij willen het verschil maken voor professionals in de zorg en iedereen die wilt leren over de zorg door het aanbieden van vernieuwende en frisse cursussen op allerlei gebieden. We focussen ons in het bijzonder op professionals bij zorgaanbieders, verenigingsmedewerkers, bestuurders en toezichthouders. Onze cursussen bestaan uit een basiscursus, niveau gevorderd en niveau specialist. Lees je mee hoe onze reis begon?

Initiatief

BOUF Academy, een initiatief van Loubna Boufrach oprichter van de moederorganisatie BOUF Legal. Kennis en inzichten uit de adviespraktijk van BOUF Legal voor de zorg en daarmee teruggeven aan de zorg is wat ons drijft. Cursussen gebaseerd op een naadloze aansluiting op de actualiteiten, inzicht in de collectieve en tegengestelde belangen en technisch en juridische kennis van het stelsel maakt onze content uniek.  

Met de komst van Daphne Komduur-Rijsdijk bij BOUF Legal werden de eerste stappen gezet om het kennisinstituut op te richten. Daphne had concrete en praktische ideeën om de Academy op te zetten, waar kennis gedeeld kan worden op een frisse, dynamische en vernieuwende manier. Zelf is ze ooit begonnen als zorgprofessional, waardoor ze goed weet waar vraag naar is. 

Danielle Kikken heeft met haar jarenlange ervaring binnen het zorgstelsel ruime kennis van het juridische landschap en de daarbij behorende strategische belangen. Ze is ze grondlegger en eigenaar van het Nomika zorgmodel, waarbij een duidelijk overzicht wordt geschetst van de complexiteit van het juridische landschap in de zorg. Kortom, de krachten zijn gebundeld en de keuze is gemaakt dit avontuur met zijn drieën aan te gaan. De BOUF Academy is geboren!

BOUF Academy

Begin 2022 begon het ‘bouwen’ aan de Academy. “Wat willen we aanbieden? Hoe willen we dit aanbieden?” Grote plannen en voornemens werden uiteindelijk teruggebracht tot een concreet ontwikkelingsmodel. Softwaresystemen werden verworven, website werd ontwikkeld en de content werd geschreven.

BOUF Academy kent vier leerlijnen waar de content is ondergebracht.:

 1. Wet- en regelgeving
 2. Invloed organiseren
 3. Besturen en toezicht
 4. Ondernemerschap 

Alles met het volgende motto: “Navigeer jezelf door het zorglandschap met de BOUF Academy”.

Voor de zorg en publieke belangen

Voor alle professionals in de zorg bieden wij relevante cursussen aan die echt antwoord geven op uitdagingen op de werkvloer, in de bestuurskamer of voor jou als public affairs adviseur bij een vereniging, stichting of coöperatie. Voor iedereen die:

 • Al in de zorg werkt en bij- en nascholing wil volgen
 • Nog niet in de zorg werkt maar deze stap wel wil zetten (zij-instromers)
 • In de zorg werkt en een nieuwe stap wil zetten binnen de zorg  (bestuurder, juridische kennis of lobby wereld)

In heldere taal, snel toegankelijk en voor iedereen te volgen. 

Cursusmateriaal

Vooralsnog wordt de content via e-learning aangeboden. Op termijn wordt de content uitgebreid tot Blended Learning waarbij ICT-gebaseerd en face-to-face onderwijs elkaar  gaan versterken. E-learnings, mini-learnings, webinars & seminars zullen dan allemaal onderdeel uitmaken van het aanbod van BOUF Academy.

Cursusaanbod:

  • Complete leerlijnen – meerdere cursussen in één pakket waarbij we de verdieping opzoeken.
  • E-learning cursussen – complete online cursussen, waarbij we ingaan op een onderwerp gerelateerd aan de zorg.
  • Mini-learning – een compacte cursus met een snel en duidelijk antwoord op een vraag die speelt binnen de zorg.
  • Seminars – verdiepende werksessies op locatie bij BOUF Legal op een variatie aan onderwerpen.
  • Privé seminar– 1-op-1 training met een professional welke gekoppeld is aan een e-learning concept

Kortom een enorme variatie waarbij altijd gekeken wordt naar de beste manier om inhoudelijke onderwerpen aan bod te laten komen. Neem hier een kijkje naar wat we jou kunnen bieden. 

P1148139

BOUF Legal adviseurs

Alle basiscursussen zijn geschreven door advisieurs van BOUF Legal. Danielle Kikken is hoofddocent van de Academy. Loubna Boufrach is tweede hoofddocent.

Gastexperts

De content komt uit de keuken van moedermaatschappij BOUF Legal of is op verzoek opgesteld door gastexperts uit de sector zelf:  (zorg)professionals die echt iets eigens inbrengen vanuit hun specifieke vakgebied. Uit de zorg voor de zorg!

Nieuwsgierig geworden?

Neem een kijkje op onze website of neem contact met ons op! Wie weet tot snel!