Skip to main content

Winkelwagen

Close Cart

ZEIST – 21 juni 2024 – BOUF Academy lanceert een nieuwe leergang Public Affairs en invloed organiseren: de leergang met alles wat je moet weten rondom invloed organiseren, Public Affairs en belangenbehartiging. Onze experts Loubna Boufrach, Margriet Niehof, Paul van Rooij en Donatello Piras, vertellen hoe je tot effectieve en succesvolle belangenbehartiging komt. Van kennis van het besturen en organiseren van verenigingen tot kennis van de politieke-, ambtelijke- en stakeholderomgeving. De leergang bevat daarnaast praktische handvatten voor executieve lobby en beïnvloeding. Dit en nog veel meer komt terug in deze unieke samenstelling van kennis, ervaring en praktische inzichten!

De leergang omvat de volgende e-learnings:

Binnenkort beschikbaar:

  • Samenwerken en coalities: leer hoe je succesvolle samenwerkingen en coalities kunt vormen om je doelen te bereiken.
  • Crisis: krijg inzicht in crisismanagement en hoe je tijdens deze situaties effectief kunt blijven lobbyen.
  • Meesterlijk argumenteren – technieken voor invloed: leer alles over overtuigend argumenteren en het beïnvloeden van besluitvormers door het verfijnen van je vaardigheden.

“De afgelopen maanden hebben we ontzettend veel werk verzet om tot deze innovatieve leergang te komen” zo stelt Daphne Komduur, directeur BOUF Academy. “Ik heb een diepgaand vertrouwen in de gemaakte vertaalslag van kennis naar de praktijk en de praktische insteek van de e-learnings. Dit maakt de content uniek, herkenbaar en direct toepasbaar.

Deze leergang is interessant voor bestuurders, (startende) adviseurs Public Affairs en medewerkers en actieve leden binnen verenigingen. En voor iedereen die – samen met anderen – invloed wil organiseren bij een belangenorganisatie werkt of wil gaan werken en zo samen met anderen:

  • een doel wil bereiken,
  • een belangte behartigen heeft,
  • en/of invloedwil hebben op beleid en besluitvorming.

“We kijken vaak naar een standpunt of positie van relevante stakeholders. Maar veel beter is het om het onderliggende belang van je tegenstanders of bondgenoten te kennen. Als je de belangen kent waarom iemand of een organisatie een bepaalde positie inneemt, dan pas kan je in gesprek met elkaar komen of mogelijk tot een oplossing komen.”, aldus Margriet Niehof.

Zo geeft Loubna Boufrach managing partner BOUF Legal tot slot aan: “Een betekenisvolle stap voor onze experts en voor onze organisatie onder leiding van Komduur, die hiermee een tastbare stap zet in het vervullen van de statutaire doelstelling: het leveren van een wezenlijke bijdrage als kennisinstituut aan het behouden van professionals, beleidsmakers tot bestuurder in de zorg en in de publieke sector,”.